Slipade golv får ny lyster

Golvslipning är ett billigare alternativ till att lägga ett helt nytt golv. Har man en fin parkett eller ett vackert furugolv som sett sina bästa dagar återfår materialet sin forna glans.

Golvfirmor finns i hela landet, så du hittar lätt exempelvis ett bra, närliggande golvslipning i Huddinge. Om du låter slipa om dina gamla trägolv får de tillbaka sin ursprungliga skönhet, och repor och slitmärken försvinner. Sedan behövs bara lämplig ytbehandling, så har du tillbaka golvet i sitt originalskick. Anlitar du en golvslipare sparar du också in på kostnaden för ett nytt golv. Det kan vara extra förmånligt om du dessutom tänker på att du har ett mycket värdefullt golv redan.

Snabb och professionell golvslipning

När du anlitar en golvslipare får du ett proffsjobb utfört. Du kanske inte själv har de rätta kunskaperna, tillräckligt med tid eller rätta verktyg. Det tar mycket längre tid för en amatör att försöka åstadkomma något som liknar ett bra resultat. Vill du ha ett perfekt slipat golv med minsta möjliga besvär är det självklart enklast att ringa en golvslipare.

Själva slipningen är inte så dammig och jobbig som du kanske tror. Moderna maskiner samlar in slipdammet själva, så det yr inte som det gjorde förr. Men det är förstås nödvändigt att tömma rummet innan slipningen startar. När sedan arbetet är klart återstår det roligaste, att se hur ytan blir som ny med ett fint lack eller vax. Därefter har du ett snyggt golv som du kan vara stolt över, och det kommer att hålla länge.

26 Apr 2021