Solceller i Dalarna gör dig till en vardagshjälte

Klimathotet behöver motverkas för att det ska kunna finnas liv på Jorden i framtiden. Montera därför solceller och producera din egna, gröna el i Dalarna.

Varje år kommer det nyheter om nya problem med klimatet. Det kan handla om extrem värme, extrem kyla eller andra extrema väderfenomen. Detta visar tydligt på att klimathotet är ett verkligt problem och att alla behöver göra något för att det ska finnas en planet med liv även i framtiden.

Det handlar inte bara om att stater och politiker ska göra insatser för miljön, utan även att varje medborgare gör sitt bästa för att rädda planeten. Det kan ske i olika delar av livet, men ett enkelt och effektivt sätt är att sätta upp solceller på ditt hus, din sommarstuga eller till din bostadsrättsförening.

Så fungerar det med solceller

Låter du montera solceller i Dalarna kommer du snabbt att kunna skörda fördelarna med dem. Solceller fungerar så att solpaneler fästs på taket och dessa fångar sedan upp solstrålarna. När det sker uppstår elektrisk spänning och likström formas. Denna ström omvandlas sedan till växelström genom växelriktaren som finns i solcellerna.

När växelström skapas skickas det till fastighetens elcentral. Från elcentralen skickas strömmen sedan vidare ut i eluttagen och kan därmed användas. Strömmen kan även laddas upp på batteri för att användas vid ett senare tillfälle. Skulle mer ström produceras än vad som används kan denna dessutom automatiskt skickas till elnätet. Du kan därmed sälja den ström som du inte själv använder.

16 Oct 2022