Solpaneler för BRF - kan det vara tid för det nu?

Man kan definitivt säga att det nu är tid att skaffa solpaneler för BRF. Dels har priskurvan för solpaneler börjat plana ut, och dels börjar elpriserna öka.

Under många år har det hetat att man ska vänta med att skaffa solpaneler då de blir billigare hela tiden. Men saken är den att den priskurvan har börjat plana ut efter att inledningsvis störtdykt 80% på bara några år. Detta berodde på att massproduktionen - framför allt i Kina - tog fart. Nu har vi dock nått andra sidan av den effekten och prisbilden börjar stabiliseras. Visst kommer solpanelerna bli mer effektiva och fortsätta gå ner i pris i takt med teknisk utveckling. Dock inte så mycket att det är orsak att vänta längre.

Numer är det priset på el man ska titta på som BRF - inte priset på solpaneler

Det som i dag avgör att det är rätt tid att satsa på solpaneler nu är att elpriserna stiger hela tiden. Och det finns inte mycket som tyder på att den trenden kommer att vända nedåt igen. Flera olika faktorer bekräftar att denna trend kommer att hålla i sig. Detta innebär att rätta tiden att skaffa solpaneler för BRF är nu. Ju längre man väntar, ju högre blir elpriserna. Med en instabil omvärld och en elmarknad som beter sig som en kamikazepilot, är det mycket attraktivt att kunna erbjuda sina bostadsrättsinnehavare ett stabilt elpris. Det är dessutom en investering som betalar sig själv efter 10 år.

2 Apr 2022