Som smed kan du jobba med smide i Stockholm

Har du någon gång funderat på att jobba med smide i Stockholm? Skulle du kunna tänka dig att arbeta med olika slag av metaller i din vardag? Vill du skapa stora konstruktioner eller smycken?

En smed i Stockholm kan välja på att hålla på med stora konstruktioner där man svetsar samman olika metaller eller bitar av samma slag till stora balkar eller andra stålkonstruktioner att användas vid bygge eller fabriker. Då arbetar du främst med svetsen som verktyg i vardagen.

En smed i Stockholm kan även vara en person som arbetar med små fina stenar och ädelmetaller. Det brukar innebära att du är en silver- eller guldsmed. Som sådan får du syssla mycket mer med design än om du arbetar på ett större företag som tillhandahåller smidda produkter för industri och byggnation. Inget är bättre än det andra. Det är bara en fråga om smak och läggning.

I Stockholm kan du välja det smide som passar dig bäst

I en yrkesutbildning till smed kommer du förr eller senare att ställas inför det valet att du måste välja väg. Liten skala eller stor skala. Driva eget eller vara anställd. Det är inga lätta val men det betyder inte att det behöver vara svårt. Det handlar bara om att välja det som passar dig bäst just i stunden. Sedan får framtiden visa om det var rätt eller om du behöver svänga runt din skuta och ta en ny väg lite senare i livet. Men här och nu kan du ju smida lite framtidsplaner.

28 Sep 2021