Spara mer och släng mindre!

Varför slänga bort när man kan spara? Precis det bör man fråga sig när man är i en renovering och står inför massor av beslut. Försök att fundera ut vad som passar att återanvända istället.

Det finns så mycket man kan återanvända istället för att slänga bort. Vid en renovering där man återanvänder mycket så kommer renoveringskostnaderna att minska. Det är bra att återanvända både för klimatets skull men även för husägarens skull eftersom man håller nere på kostnaden för renoveringen.

En mycket fin detalj att ta tillvara på i ett gammalt hus är trägolv. Ibland kan de se ut att vara bortom all räddning men det är möjligt att rädda livet på dem. Det man kan göra är att utföra en golvslipning för att sedan göra en efterbehandling och sedan är golvet som nytt. Man använder sig av bra slipmaskiner nuförtiden som inte dammar eftersom det sitter en dammsugare på slipmaskinen. På så sätt slipper man damm över hela ens hus vilket kan vara svårt att städa bort.

Små saker kan göra mycket

Om man vill förnya sitt hem utan att slösa för mycket pengar och helst vill undvika att köpa nytt så finns det flera små saker man kan göra. Till exempel så kan man måla om bord och stolar eller kanske klä om sin favoritfåtölj. Man kan förnya sitt hem med tyger och till exempel få helt nya soffkuddar eller gardiner av tyg man kan hitta hemma undangömt eller på second hand.

7 Feb 2021