Sprinklersystem hade räddat

Det finns företag som har installerat sprinklersystem för att hålla brandsäkerheten på topp men glömmer att bygga ut och komplettera det när lokalerna byggs.

Företaget som arbetade med heta produkter hade investerat i ett bra sprinklersystem för att vara på den säkra sidan. I samband med att de expanderade och byggde till skulle de ha kompletterat sprinklersystemet så att det innefattade tillbyggnaden. Pengarna fanns inte just då så man sköt upp det ett par månader.

Så inträffade det som inte fick hända. Något i den nya byggnaden fattade eld och elden fick ordentligt fäste vilket gjorde att när den nådde den gamla byggnaden räckte inte de sprinklers som fanns där. Räddningstjänsten var på plats men det fanns inte längre något att göra. Byggnaden fick brinna ner eftersom det gått för långt.

Hade de kompletterat sitt sprinklersystem skulle det gått bra

De hade ett fungerande sprinklersystem i byggnaden men tyckte att de nya och moderna lokalerna var så säkra att de kunde vänta med den brandsäkerhetsåtgärden. Om de istället kontaktat Maxcon som installerar sprinklersystem hade de fått veta hur lätt det är att komplettera. Sprinklersystem kan och bör byggas ut när man bygger om eller bygger till.

Sprinklersystem reagerar direkt med att sprida vatten när temperaturen blir för hög vilket omedelbart dämpar elden och gör att den inte kan sprida sig. Med ett bra brandlarm kommer sedan Räddningstjänsten och tar över. Anlitar du Maxcon kan du dessutom komplettera med ett serviceavtal där regelbunden kontroll ser till att systemet fungerar och reagerar som det ska.

12 Aug 2022