Stängsel – vad är syftet?

Vad du ska använda ditt stängsel till avgör helt hur högt det ska vara och vilket material du behöver. Fundera på vad syftet är med just din inhängning.

Ett stängsel har i regel två syften. Att hålla någonting inne eller hålla någonting annat ute. Vilket som är det primära syftet av de två är helt upp till dig. Kanske vill du hägna in trädgården för att inte hundarna ska rymma – kanske har du ingen hund men vill inte att rådjuren ska komma in och sno dina äpplen.

Att använda sig av stängsel kan vara effektivt åt båda hållen. Det som befinner sig innanför stängslet befinner sig i en trygg zon. På så sätt kan också du slappna av och behöver inte övervaka det som stängslet avser att skydda dag ut och dag in. Visst låter det bekvämt?

Skillnad på stängsel och stängsel

Vad man dock bör komma ihåg är att det är skillnad på stängsel och stängsel. Det finns naturligtvis varierande storlek, material och följaktligen kvalité. Kanske är det inte säkert att du måste ha det största, hårdaste, säkraste och det högsta stängslet av allihop. Det beror helt på syftet.

Har du till exempel en liten chihuahua som ibland bestämmer sig för att sticka på äventyr i skogen behöver du inte ha ett två meter högt staket eller stängsel. Ingen hund i den storleken har den spänsten att den kan komma över den höjden. Vill du däremot att den inte ska få besök av en dovhjort – välj ett högt stängsel. Mer kring stängsel kan du hitta på denna sida: stängselservice.nu

19 Mar 2023