Strömmen vi är beroende av

En elektriker litar vi totalt på. El är livsfarligt, och bara en behörig elektriker får lov, och klarar av, att installera allt från värmeslingorna i golvet till solcellerna på taket.

När allt fler hushållsapparater och prylar går på el krävs det också mycket av våra hus. Elsystemet måste orka med allt från bastun till laddstolpen. För vårt moderna liv i huvudstaden krävs det en erfaren elektriker i Stockholm.

Vi vill spara på energin

När man pratar om nya elektriska installationer ska man inte glömma att nya apparater är mycket mer resurssnåla än de gamla. Därför är det en bra idé att modernisera lite hemma. Eftersom utvecklingen har gått framåt med rekordfart finns det många fler hushållsapparater som har blivit riktigt energisnåla bara på de senaste åren.

Exempelvis har dammsugare utvecklats så att funktionerna fungerar maximalt med så lite ström som möjligt. Man fokuserar där på detaljer i munstycket, så att sugkraften är effektiv.

Tvättmaskiner, torktumlare, bubbelpooler, laddstolpar, värmeslingor och solceller är bara en del av allt som en erfaren elektriker i Stockholm klarar av att installera. En elektriker är insatt i nymodigheterna, och han kan också ge tips om vad du behöver, förutom att han kan dra alla nya ledningar som behövs och sedan göra själva installationen.

Se över elsystemet först

En bra början när man vill renovera ett hus är att se över så att elsystemet är i fullgott skick. För en behörig elektriker är det inget problem att kontrollera, justera och vid behov byta ut vägguttag, proppskåp och ledningar. När man har sett över kapaciteten är det bara att skaffa sig det man vill ha.

Många ser rent praktiskt på saken. Man vill ha en effektiv tvättmaskin eller en dammsugare som är det lätt att dra runt och komma åt med överallt. För andra är det mer en estetisk fråga. Man har tröttnat på gamla lampkupor i köket och vill ha nya spotlights där, och varför inte en snygg fasadbelysning eller trädgårdslampa? Heminredning har blivit mode och det finns hur mycket snygga belysningsalternativ som helst.

Alla vet att det är förbjudet att mixtra med el själv. Dels är det farligt och dels kan det göra att hemförsäkringen inte gäller. Nu kan ju privatpersoner utnyttja sitt ROT-avdrag för att installera nya och energisnåla maskiner, snygg belysning och kanske lite lyxigare saker också. Man kan ha lite nya prylar på önskelistan varje år, och då anlitar man en erfaren elektriker i Stockholm.

8 Sep 2020