Stuckatur Stockholm - skapa ett personligt hem

Att bo i en bostad med hög takhöjd är en riktig lyx och något som många drömmer om. Hög takhöjd ger en elegant känsla och får en bostad att kännas större. Men, det kan också skapa en motsatt känsla där man känner sig väldigt liten och där alla möbler plötsligt känns pyttesmå.

Det finns några knep att använda sig av för att nå den där lyxiga, eleganta känslan i en bostad med takhöjd. Stuckatur i Stockholm är en klassiker i just den frågan. Genom att använda sig av stuckatur i Stockholm längs exempelvis taklister och i taket - eller längs med väggarna - så ramar man in och får bostaden att kännas lite varmare; den fulla potentialen av takhöjden träder fram och du får på köpet också ett unikt och personligt hem.

Hitta stuckatur i Stockholm

Stuckatur är ett historiskt sätt att dekorera i en bostad eller i en byggnad. Man har sedan antiken sett att byggnader haft stuckatur både exteriört och interiört. Stuckatur i Stockholm är långt ifrån ett undantag från detta: en vandring runt omkring i Gamla Stan och en blick uppåt kommer att få dig att inse att det handlar om en del av vår historia.

Men, det handlar även om vår framtid. Många vill se stuckatur som en historisk relik som inte alls passar in i vår moderna tid och i den arkitektur vi idag - till stor del - väljer.

Moderna stuckatur går att beställa

Sant är att funkis och det sätt att tänka som denna arkitektoniska stil tog död på stuckatur och andra mer dekorativa inslag i våra svenska hem. Lika sant är emellertid att många idag aktivt letar efter just sådana lösningar och vill ha den värme, lyx och elegans som stuckatur för med sig till ett hem.

Med det sagt så finns det också tillverkare av stuckatur i Stockholm som dels kan skapa personliga och unika lösningar utifrån beställarens önskemål - men som dels också har en uppsjö av befintlig stuck att välja på. Vill du skapa ett hem som skiljer sig från andra och som får en elegant känsla så är du bara en beställning av stuckatur bort från detta. d

11 Apr 2023