Takläggare hjälper till på höga höjder i Gävle

När taket behöver läggas om är det få som vet hur man ska gå tillväga. Det är bland annat av den anledningen som det finns duktiga takläggare i Gävle.

Diskussionen gick varm i personalrummet på vårdcentralen. Den handlade om huruvida man kunde lägga sitt eget tak eller inte. Det kunde vara lätt att tro att det var männen som tyckte att det var möjligt och kvinnorna som sa att det var bara snack. Att det bara var takläggare som kunde lägga tak

Men faktum var att det var tvärtom. Stina som var en av tjejerna tänkte tillbaka på rasten. I stundens hetta hade det bara handlat om att säga emot. Faktum var att killarna hade rätt åtminstone i hennes fall. Det visste hon eftersom hon själv hyrt in en takläggare för att lägga nytt tak.

Det är för högt att arbeta som takläggare

Trots att hon varit kaxig var hon själv vansinnigt höjdrädd och kunde knappt stå på en pall. Så nu när hon står på marken och ser två takläggare från Gävle gå runt där uppe på hennes tvåvåningsvilla svindlar det. De skulle ta bort alla takpannor för att byta den takpapp som ligger under.

Takläggarna skulle lägga tillbaka takpannorna när den nya takpappen var på plats. De arbetade sig systematiskt över hela ytan. Stinas oro för takläggarna hade lagt sig efter att hon sett att de var noggrant fastsatta i sina selar. Hon var ivrig att få se slutresultatet. Hon tänkte på arbetskamraterna och rodnade lätt vid tanken på vad hon påstått under rasten. Hör av dig till en erfaren takläggare via denna hemsida: www.takläggaregävle.se

17 Oct 2022