Takläggare i Falun jobbar effektivt

För en takläggare är alla kunders önskemål lika viktiga. Man jobbar därför lika effektivt och hängivet med att lägga ett plåttak i Falun som att lägga ett tak med exklusiva tegelpannor.

Det går att lägga papptak också, men det är inte lika vanligt. Det beror på att det är lite mer underhållskrävande, och numera vill folk ha så lite jobb med sina tak som möjligt. Ett plåttak är därför väldigt bra. Det håller sig snyggt länge, bara man tänker på att måla det med jämna mellanrum. Målningen skyddar mot rost. Vill man ha riktigt snygga takpannor är det också ett val man kan göra, men det kräver en stabilare konstruktion, eftersom ett sådant tak blir ganska tungt.

Renovering är ett alternativ till nytt tak

Vill man inte att taket ska kosta så mycket, duger det oftast bra att renovera det. Takläggaren tittar på läkt och takpapp, och ser så att det ser bra ut, och sedan lagar man där det behövs. Kanske behöver man bara byta några takpannor, och ofta har husägaren några extra liggande i ett förråd. En plåt som har rostat på plåttaket kan behöva bytas, och sedan räcker det med en ommålning.

Taket får gärna vara snyggt, men det måste vara helt och skydda huset mot regn och blåst. Dessutom bör en husägare ha bra anordningar för taksäkerhet. Man ska kunna ta sig upp på taket utan att riskera att falla ner. Byt ut gamla stegar och vajrar och rensa takrännorna, så blir taket funktionsdugligt och fint. Läs mer om takläggarens arbete på denna hemsida: https://www.takläggarefalun.biz 

3 Dec 2020