Teckna PPA-avtal och få tillgång till miljövänlig energi

Du vill ha en solcellsanläggning, men du vill inte investera själv. Genom att teckna ett PPA-avtal kan du få tillgång till en solcellsanläggning och samtidigt garanteras ett långsiktigt fast pris för din energiförbrukning.

Äger du ett större markområde som för närvarande inte används? Har du en relativt hög elförbrukning och oroar dig för de stigande elpriserna? Om du länge har drömt om att använda miljövänlig el och installera en solcellsanläggning, men saknar kunskap och tid för att genomföra det själv, kan ett PPA-avtal vara lösningen på ditt dilemma.

Ett PPA, eller Power Purchase Agreement, innebär att du låter ett partnerföretag, en elproducent, bygga en solcellsanläggning på ditt markområde. Du slipper därmed själv ansvaret för att planera och bygga anläggningen, samt ta hand om dess skötsel och underhåll.

Fördelar med PPA-avtal och kostnaden för din el

Genom att ha en solcellsanläggning på din mark och teckna ett PPA-avtal kommer du att kunna konsumera grön el. Genom detta avtal kan du uppnå ditt mål om att övergå till miljövänlig energiförbrukning utan att behöva investera en enda krona. Investeringen görs av din elproducent. Dessutom kommer du att garanteras ett långsiktigt pris för din elförbrukning. Under avtalsperioden kommer du att betala en bestämd kostnad per använd kilowattimme (kWh).

Med ett PPA-avtal överlåter du ansvaret för att söka bygglov till leverantören. Leverantören har även omfattande kunskap om regelverket som gäller för solcellsanläggningar. Din elproducent tar också på sig ansvaret för att försäkra anläggningen. Tack vare leverantörens erfarenhet och expertis inom området, med flera olika solcellsanläggningar i drift, kan du som konsument känna dig trygg och behöver inte bli en expert på solcellsteknik.

5 Sep 2023