Tips för den som funderar på att köpa spabad

Funderar ni på att köpa ett spabad till altanen? Se då till att satsa på ett spabad som klarar vårt nordiska klimat. Här kommer några användbara tips.

Med ett hemmaspa får man lite vardagslyx. I vårt ofta stressiga samhälle är det också viktigt att man tar sig tid, varvar ner och laddar batterierna. Ett spabad kan fungera avslappnande och det finns även spabad som kan ge massage med hjälp av vattenstrålar. Vi vet väl alla vilken inverkan en bra massage kan ha på ömma muskler och välmåendet.

Det finns många hälsofrämjande fördelar med ett spabad, men det kan också vara den perfekta platsen att umgås på med familj och vänner. Särskilt som ett spabad går att använda året om då vattnet är uppvärmt. Inte sällan är det också under de lite mer kyliga och kalla månaderna som många uppskattar sitt spabad som mest.

Hur mycket kostar det att köpa ett spabad?

Vill man köpa spabad är det viktigt att man väljer ett som klarar vårt kalla klimat så att det inte fryser sönder. Det kan också vara klokt att välja en mer energieffektiv modell så att man har råd att värma upp sitt spabad. Ett spabad avsett för nordiskt klimat kommer med ett tillhörande lock som skyddar det och hjälper till att hålla vattnet både rent och varmt.

Det finns spabad i alla möjliga prisklasser och det är främst storleken och hur många personer som det är avsett för som avgör hur mycket det kostar. De minsta och billigaste spabaden är avsedda för två till tre personer medan de största och dyraste är så stora att det går att simma i dem.

22 Sep 2022