Tips till byggföretag: investera i större maskiner

Hur ska vi ta oss till nästa nivå? Det är en fråga många mindre byggföretag ställer sig. Detta är förstås inte unikt för byggbranschen, utan det är frågeställning företag i en mängd olika branscher brottas med.

Man kanske tycker sig ha större potential än vad omsättningen visar och man tycker att det snart borde ta fart; men i själva verket så står man – år efter år – kvar på samma plats utan att vare sig öka eller minska i vinst.

Ett tips för de byggföretag som vi nämnde ovan är att man gör investeringar som leder till nästa nivå; det vill säga – man satsar lite pengar för att sedermera kunna erbjuda sina kunder fler alternativ. En typisk sådan investering är att att köpa in maskiner snarare än att hela tiden tvingas till att använda de alternativ som finns inom maskinuthyrning i Stockholm. Det man får räkna med här är att det handlar om en ganska stor investering – beroende naturligtvis på vilken typ- eller vilka typer av maskiner man väljer att köpa in. Ska man köpa en större lastbil eller dumper så kommer dessa två maskiner att kosta väldigt mycket pengar.

De fördelar som ligger i en sådan investering är dock mer än att man slipper betala hyra till det företag som man tidigare hyrt maskinerna i fråga av – och detta då man plötsligt själv kan erbjuda tjänsten om maskinuthyrning till andra företag i Stockholm. Det här har flera klara fördelar och för att förstå vad vi menar så måste vi först se till den utveckling som just nu sker i huvudstaden. Det är nämligen där som man ser de tydligaste tecknen på expandering i Sverige; i Stockholm så tvingas man hela tiden att bygga nya bostäder för att kunna matcha den stora befolkningen som hela tiden flyttar in till staden.

Kör man omkring i Stockholm så kommer man att snabbt bli varse om att dessa nybyggnationer heller inte är exkluderade till speciella områden – nej, det byggs överallt och kan man här som ett mindre företag dels bistå med sin egen kunskap och dels också genom att erbjuda maskinuthyrning så har man mycket att vinna.

Maskinuthyrning är lukrativt i Stockholm

Det vi mena här är inte att man ska ta upp kampen med de stora drakarna och enbart rikta in sitt fokus på att hyra ut maskiner. Vi menar att en kombination av sin egen kunskap och förmåga tillsammans med att man har vissa av de maskiner som krävs kan vara en vinnande väg att välja.

Om vi säger att du driver ett mindre byggföretag i Stockholm och plötsligt kan erbjuda dina tjänster – inklusive maskiner – vid ett bygge så har du förmodligen också en stor chans att få jobbet. Detta då du kan lägga din offert lägre än vad dina konkurrenter kan göra – de tvingas till maskinuthyrning – och därmed har en klar fördel.

De dagar som ni själv inte är inblandade i något projekt eller upptagna med något annat – ja, då hyr ni ut liften, grävaren eller dumpen till ett annat företag i Stockholm som behöver maskinen i fråga.

15 Jun 2017