Tips vid badrumsrenovering

En stor fördel med att bo i Stockholm är det enorma utbudet av affärer, att ha möjligheten att strosa på stan och i lugn och ro gå in i en specialbutik och välja mellan en mängd olika stilar, vare sig det gäller kläder eller inredningsdetaljer. Detta gäller såklart också vid en badrumsrenovering. Genomför du en badrumsrenovering i Stockholm har du en mängd detaljprodukter nära till hands.

Ett badrum ska vara funktionellt men också vackert, och skönheten sitter i detaljerna. En vacker spegel, fina hängare eller ett inkaklat badkar med vacker mosaik. Infällda dimbara spotlights i taket, en snygg duschkran, lista kan göras hur lång som helst.

Det stora och det lilla

När du anlitar en firma för badrumsrenovering är det viktigt att du har koll inte bara på det stora jobbet utan också på detaljerna. Genom att ta en tur i Stockholms inrednings- och badrumsbutiker kan du på kort tid få en uppsjö idéer och visioner. Här kommer några tips på detaljer att tänka på vid en badrumsrenovering.

Väggarna

Det är lätt att välja någonting neutralt och lite tråkigt när man väljer material till väggarna i ett badrum. Man vill att det ska se ljust och fräscht ut och stå över trender som kanske verkar passé om några år. Men exempelvis en vacker mosaik kan verkligheten förhöja känslan i ett rum. Andra färger än vitt bör du också tänka på, grönt, brunt och rött är färger som verkligen kan passa bra. Kakelplattor i olika färger kan även användas som accenter i en i övrigt vit yta.

Förvaring

Använd även väggarna till förvaring. Förutom badrumsskåpen under exempelvis handfatet, som snabbt blir överfullt kan du sätta upp hyllor för att enkelt få en mer ombonad känsla i badrummet. Där får duschattiraljer, lådor med småsaker eller en ormbunke lätt plats. Tänk också på att utnyttja höjden, ett öppet skåp som går upp till taket är utmärkt att smidigt och lättillgängligt förvara handdukar.

Detaljer

Som sagt, skönheten sitter i detaljerna. Lägg stor vikt vid beslag och hängare, botanisera i utbudet och hitta en stil som passar dig, bohemisk eller elegant, retro eller modern. Tänk på duschhandtag och blandare så att de matchar övriga detaljer.

Speglar och glas

En stor spegel eller ett stort badrumsskåp med spegeldörr förhöjer rummet och får det att kännas större och ljusare. Komplettera gärna med fler mindre speglar eller en glasskiva framför badkaret i stället för duschdraperi.

Belysning

I ett badrum behövs två typer av belysning, starkt och ljust för sminkning och andra skönhetsbestyr, samt ett nedtonat varmt ljus för varma bad och tidiga helgmorgnar. Hemligheten stavas alltså kombination och flera ljuskällor. Hitta ett badrumsskåp med ordentligt stark belysning, kanske lysrör. Plussa på med dimbara spotlights i taket och kanske någon mindre väggfast lampa av äldre karaktär. Glöm inte att sätta en hylla för värmeljus åtkomlig från badkaret.

Mer tips och inspiration

Om du behöver mer inspiration och idéer kan du alltid kontakta en firma som kan badrumsrenovering. I Stockholm finns stor erfarenhet av att renovera badrum på de mest annorlunda och inspirerande sätt. Du kan läsa mer på denna sida, till exempel: http://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/.

 

29 Oct 2017