Totalentreprenad Stockholm - frågor och svar

Många privatpersoner som planerar att bygga nytt eller planerar att genomföra en större typ av renovering ställs inför det faktum att man måste ta hjälp. Man saknar kunskapen som krävs för att på egen hand driva projektet utan professionell hjälp och fattar då beslutet ta ett steg tillbaka.

Frågan då är hur man ska gå vidare? I den här texten tänkte vi titta lite närmare på ett alternativ som i många fall är det som rekommenderas - nämligen totalentreprenad i Stockholm. Vi går igenom vad man ska tänka på och vad det innebär genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa - enligt följande:

Vad innebär totalentreprenad i Stockholm?

Totalentreprenad i Stockholm innebär att du själv kan ta ett steg tillbaka och lämna över ansvaret för projektet till ett företag. Just det: ett och samma företag tar ansvaret och ser till att det finns hantverkare på plats och att allting samordnas. Detta innebär att du också kan slappna av på ett annat sätt: du får en kontaktperson som hela tiden håller dig uppdaterad och som du kan diskutera eventuella frågor med.

Vilka fördelar finns med totalentreprenad i Stockholm?

Den stora fördelen ligger i att projektet kommer att flyta på mer effektivt. Skulle du själv hålla i trådarna så skulle du också vara tvungen att A) engagera flera olika hantverkare och B) samordna deras jobb. Minsta miss blir alltid kostsam. Tvingas en hantverkare vänta in en annan så kommer kostnaderna att sticka iväg. Och, vad händer om någon blir sjuk? Genom att välja ett, och endast ett, företag så blir samordningen enklare.

Vad ska jag tänka på när jag väljer företag?

Det är viktigt att säkerställa att det företag du tänker gå vidare med har den kapacitet som krävs för att leverera enligt budget och tidsplan - samt givetvis i den kvalitet du önskar. Var alltid noggrann med att kolla upp referenser från liknande projekt och kolla alltid med Skatteverket och Kronofogden om det finns några oegentligheter där. Betalningen sker när jobbet är färdigställt och besiktigat - aldrig före eller under tiden. Läs vidare här om ett erfaret byggföretag som kan ta sig an ditt nästa projekt: www.totalentreprenadstockholm.net

5 Nov 2022