Trädfällning räddade hus i Stockholm

Finns det träd på tomten som riskerar att ramla ner på närliggande hus? Då finns det möjlighet att anlita företag som arbetar med trädfällning i Stockholm. Säkra innan olyckan är framme.

Krister och Rita skulle äntligen åka och hälsa på Ritas älskade gamla moster. Efter halva bilfärden på tre timmar blåste det upp till storm. Här och där kunde de se träd som fallit ner och tackade högre makter för att inget av dem hade hamnat över vägen eller ännu värre på deras bil.

Till slut kom de fram och skyndade in till moster som dukat fram lunch. Utanför ven vinden runt husknutarna och bådas blickar drogs till det stora trädet som stod oroande nära och såg ut att vaja lite väl mycket i vinden. Något som mostern inte verkade ha noterat alls.

Bokade trädfällning

Trots avsaknaden av oro tillät mostern att de kontaktade någon som kunde göra en trädfällning. Det högresta trädet behövde tas bort.

De hittade ett företag som gjorde trädfällning i Stockholm med omnejd som dessutom kunde komma nästa vecka då de fått en hel del att göra efter stormen. De tackade och sa att det gick bra. Rita och Krister gjorde klart allt med företaget innan de styrde hemåt igen.

Veckan därpå kom en inspelning. Mostern hade dokumenterat trädfällningen som hade skett genom att ta ner trädet bit för bit. Allt för att inte riskera att det föll på huset. Nu var det borta och de kunde sluta oroa sig för sin fina moster som nu var trygg under blåsiga dagar.

29 Mar 2022