Trädfällning Värmdö behöver inte vara så svårt

När höststormarna kommer och marken är genomdränkt av regn så är risken stor för att träden skall tappa greppet och välta, så om man är förutseende beställer man trädfällning på Värmdö.

En björk kan bli upp till 300 år så de träd som står på tomten kan ha varit med om hur landskapet förändrats och hur flera generationer har suttit i dess skugga och druckit saft.

Oftast avverkas björkar när de är mellan 60-80 år men om de står rätt till kan de bli gamla trogna vänner. De dricker mycket vatten så en fuktig tomt har glädje av att björken står där och hjälper till med dräneringen med sina rötter.

Granar kommer också upp i den åldern men det finns enstaka träd som visat sig vara 600 år gamla. Julen har ju givit granen en särställning bland skogens träd men deras rötter ligger ganska ytligt så när det stormar är det oftast de som faller. Risken att få en stor gran över huset är inte värd att ta så man ser oftast till att hålla dem på avstånd.

Trädfällning kan vara riskabelt

De stora träden ser stora ut från marken. När de är fällda och ligger ner ser man att de var ännu större. Ett fallande träd har en enorm kraft och krossar utan problem en människa eller bil som kommer ivägen. Ska man fälla träd är det därför viktigt att man kontaktar någon som har trädfällning som yrke och har redskap som gör det riskfritt. Läs mer om trädfällning på denna webbsida: trädfällningvärmdö.nu

3 Oct 2021