Trägrindar – välkomnar och avgränsar

Om du vill avgränsa din tomt men samtidigt välkomna dina besökare med en stilfull och vacker entré, ska du välja trägrindar och stolpar med kvalitetsgaranti.

Grindar och stolpar har flera funktioner. Å ena sidan ska ovälkomna gäster hållas ute och inte medvetet eller omedvetet beträda en privat tomt. Å andra sidan ska inbjudna besökare känna sig välkomna oavsett om du bor i villa eller en herrgård.

Du äger en större lantgård. Dina fält där du odlar vegetabilier behöver naturligtvis inga avgränsningar med staket och grindar. Men familjens yngre medlemmar älskar att rida och nu ska du bygga en mindre hästgård. Stallet är redan klart men du vill gärna kringgärda gården med någon form av staket. Hästarna ska bli kvar på gården och helst inte hoppa över staketet.

Trägrindar i furu

Det går att omgärda en hästgård med flera typer av staket, men för din och familjens del känns det naturligt att välja grindar och staket i svenskt furu. Dina krav är dock mångfaldiga. Träet ska vara behandlat med miljövänliga medel. Materialet som används får gärna vara återvinningsbart. Och eventuellt vill du kunna måla staket och grind.

Du får rekommendation av en granne som tipsar om ett företag som levererar bra trägrindar. Efter samtal med firman får du en offert på stolpar, grindar och stolpsättare. Materialet är kvalitetssäkrat och du får 25 års garanti och träet är impregnerat mot röta och insektsangrepp. Leverantören lämnar förslag till hur stolpar och grindar ska monteras för att passa till din tomt i övrigt.

25 Jun 2023