Vad är fastighetsrätt?

Fastighetsrätt är en viktig kunskap för både företagare och privatpersoner som ska köpa eller sälja sin bostad. Fastighetsrätten behandlar regler om köp, hyra och arrende av fastigheter.

Fastighetsrätt är ett väldigt brett område. Det gäller både när man ska köpa, sälja eller hyra bostad och både för privatpersoner och företagare. Det kan även behövas hjälp av en fastighetsjurist om det uppstår problem när man köpt ett hus som inte är som utlovat. Men det kan även vara personen som sålt huset som behöver hjälp när köparna sedan inte tycker det är som säljaren beskrev. Det finns många lagar och det är omöjligt att hålla koll på allt själv. Fastighetsrätten kan då hjälpa dig med det. Hur bra koll har du på fastighetsrätten och vad kan du behöva hjälp med?

En jurist som hjälper dig

De som arbetar inom fastighetsrätt är specialiserade jurister. Behöver man hjälp av dem finns det många att välja mellan. Det gäller allt från att äga till att sälja. Men även regler gällande bygglov, fastighetsbildning och andra bestämmelser som finns för att skydda miljön. De arbetar inom stora områden, så även juristerna inom fastighetsrätt är specialiserade på olika områden.

Behöver du hjälp av en jurist bör du välja en som är specialiserad på just ditt problem. Juristerna finns där för både privatpersoner och företag och detta är något som man bör känna till om man ska köpa eller sälja sitt hus. Skulle något gå fel om ni sålt ett hus och köparna inte är nöjda så kan ni ta hjälp av dem. Det gäller åt andra håller med, har ni köpt ett hus och det inte är som utlovat så kan de hjälpa er med det. När ni går i tankarna på att sälja eller köpa, ta då även reda på vem ni kan använda er av om det uppstår problem.

Välj rätt

Det finns många olika jurister som arbetar med detta. Att välja ett företag som har erfarenhet och är proffsiga är att föredra. Ni bör välja den byrå som kan hjälpa er på bästa sätt. Ni hittar olika företag genom att söka på nätet. Välj då någon som inte har för fullt upp, utan har tid att även prioritera er. Kolla gärna prisuppgifterna hos olika företag. Juristbyråerna brukar erbjuda en gratis konsultation där du beskriver ditt ärende samt får svar på det du vill veta för att kunna avgöra om det är rätt företag för dig.

3 Jan 2021