Vad kostar det att lägga golvvärme?

Vill du ha varma golv där hemma? Då ska du satsa på golvvärme som förutom hålla dina fötter varma även värmer upp hela rummet. Golvvärme har förmågan att fördela värmen på ett smidigt sätt.

Funderar du på att installera golvvärme i ditt hem då ska du veta att det är en bra idé för det kommer att ge dig en bra värme i ditt hus. Det är möjligt att installera golvvärme i hela huset men det är mest populärt att förse badrummet med golvvärme. Att efter en dusch trampa på ett varmt golv istället för ett kallt är så mycket behagligare för dig. Golvvärme ger en bra fördelning av värmen och passar bra i badrummet där du vill ha det varmt och skönt för att slippa fukt. Så nu kommer frågan om kostnad. Och det kan vara svårt att ge ett kort svar på det eftersom det beror helt på vilken slags golvvärme du vill ha och hur stor ytan är. Men låt oss säga att kostnaden för själva golvvärmen kan variera mellan 200 - 400 kronor per kvadratmeter. Ta hjälp av en golvläggare som kan hjälpa dig med planeringen och du får ett kostnadsförslag.

Olika sorters golvvärme

Det finns flera sorters golvvärme du kan installera och det är vattenburen golvvärme eller en annan form av golvvärme som ger värme från elslingor. Ett annat alternativ är en slags värmematta som läggs i golvet. Ja som du ser finns det många varianter på golvvärme och därför också många prisklasser. Sedan är frågan om kostnad efter att golvvärmen är lagd också viktig att ta i beaktande, eftersom golvvärme ska värmas upp på ett eller annat sätt. Väljer du vattenburen golvvärme så kommer värmen troligtvis från en värmepump som oftast tar sin energi från bergvärme. Detta alternativ är ett klimatsmart val eftersom du tar tillvara på naturens energi som ligger i berggrunden.

Installera golvvärme

Det bästa alternativet är att anlita en golvläggare när du ska installera golvvärme så det blir rätt gjort. Det krävs erfarenhet av att lägga in golvvärme och med hjälp av en golvläggare kan du släppa oron om slutresultatet. Det första som ska göras är att det gamla golvet slits upp för att få ner golvvärmen. Slingor läggs ut utmed golvet som gjuts in om det är vattenburen golvvärme och på detta läggs det nya golvet. Med golvvärme kommer du alltid att ha varma och sköna fötter i badrummet.

24 Mar 2020