Vad krävs för en vägghängd toalett?

Idag har det blivit en allt vanligare lösning i samband med en badrumsrenovering och frågan är bara vad som krävs för en vägghängd toalett? Den vägghängda toaletten har många fördelar mot den golvfasta och vi tänkte titta lite närmare på denna lösning.

Först och främst och som svar på frågan om vad som krävs för en vägghängd toalett så är svaret följande: Du behöver A) en inbyggnadsfixtur B) en toalettstol som är gjord av porslin C) en spolknapp. Mer än så behövs faktiskt inte och det innebär att denna typ av toalett egentligen passar alla. Vän av ordning kanske ändå vill ha lite mer kött på benen och veta lite mer om hur en vägghängd toalett fungerar, vilka fördelar som finns samt om det finns något att tänka på. Vi går igenom detta.

vägghängd toalett

Vanliga frågor om en vägghängd toalett

Enklast blir det om man svarar på några vanliga frågor rörande en vägghängd toalett. Vi gör det enligt följande:

    • Vilka fördelar finns med en vägghängd toalett? Fördelarna är betydligt fler än nackdelarna. Den estetiska är en uppenbar fördel; en vägghängd toalett tar mindre plats och gör därmed ett mer diskret intryck än vad en golvfast sådan gör. Det rent estetiska hör ihop med det hygieniska och här skulle vi säga att den stora fördelen med en vägghängd toalett ligger. Du kan komma åt att städa under på ett lättare sätt och oberoende av vilken höjd du väljer att hänga toaletten i fråga i så kommer den att vara enklare att hålla ren och fräsch. I och med detta så får du också ett mer inbjudande badrum.
    • Kan man använda en vägghängd toalett även i mindre badrum? En vanlig missuppfattning gäller storleken på rummet. Om det kan vi säga följande: det saknar helt betydelse. Du kan ha ett större likväl som ett mindre badrum - en vägghängd toalett passar oavsett. Dessutom så är den nättare och tar mindre plats. Det gör att ett mindre badrum upplevs som större och att det således kan vara värt att ta med sig inför en stundande renovering.
    • Vägghängda toaletter passar bara i moderna hus? Det stämmer inte. Vägghängda toalettet passar oavsett ålder på huset. Däremot så ser man dessa betydligt mer ofta i moderna hus - men det hör då ihop med att ägarna till dessa har gjort aktiva val och insett att en vägghängd toalett, helt enkelt, är en bättre och mer smakfull lösning. Även du som är ägare till ett gammalt hus kan utan tvekan göra samma aktiva val och byta din golvfasta toalett mot en vägghängd modell.
    • Vägghängda toalett är svåra att reparera? Du behöver inte riva bort väggen för att laga en trasig vägghängd toalett. Givet var den gått sönder naturligtvis. De flesta reparationer går att göra framifrån eller via spolknappen. Vid osäkerhet så kan du med fördel kontakta en rörmokare.

Hur ser framtiden ut för vägghängda toaletter?

Där gav vi några svar på vanliga frågor gällande vägghängda toaletter och vi hoppas att dessa svar har givit dig lite mer kött på benen. Återstår då en fråga: hur ser framtiden ut - är vägghängda toaletter bara en fluga som man med gott samvete kan ignorera? Definitivt inte. Vi skulle - baserat på alla fördelar - säga att den här modellen kommer att vara den självklara lösningen.

Dessutom så befinner man sig bara i lindan av vad en vägghängd toalett kan erbjuda. Redan nu kan man se modeller och lösningar som tar bort dålig lukt och det finns även sådana som kommer att rengöra- och torka dig efter ett toalettbesök. Vidare kan man redan nu göra aktiva val gällande spolknappens placering och huruvida denna ska styras via sensorer eller genom det vanliga trycket. Det händer, minst sagt, ganska mycket inom detta område. En vägghängd toalett är, enligt oss, ett givet val! Här kan man läsa mer om firma som kan utföra badrumsrenoveringar.

9 Sep 2019